Hur Marknadsför Sig Företag Online? Modern Marknadsföring

Onlinemarknadsföring är vilken webbaserad strategi, metod eller verktyg som helst som används för att öka medvetenheten om ett företags varumärke och dess produkter eller tjänster. Det primära målet med marknadsföring på nätet är att nå potentiella kunder genom att rikta in sig på de platser där de spenderar mest tid online (t.ex. att söka, shoppa och använda sociala medier). Det finns olika metoder som du kan använda i marknadsföring online, inklusive sökmotoroptimering (SEO), e-post, sociala medier, innehållsmarknadsföring och betal-per-klick-annonser.

Onlinemarknadsföring kontra traditionell marknadsföring

Onlinemarknadsföring skiljer sig från traditionell marknadsföring på flera sätt. Den primära skillnaden mellan dessa två typer av marknadsföring är att onlinemarknadsföring ofta strävar efter att ge värde till sina tittare, medan traditionell marknadsföring vanligtvis bara strävar efter att öka försäljningen. Ett exempel på marknadsföring på nätet kan vara ett blogginlägg skapat av ett städproduktföretag som utbildar tittare och potentiella kunder om vikten av giftfria rengöringsingredienser. Å andra sidan skulle den traditionella marknadsföringsversionen av detta exempel helt enkelt vara att sätta in en annons i en tidning som ber läsarna att köpa rengöringsprodukten.

Onlinemarknadsföring gör det också möjligt för företag att noggrant spåra sina resultat samt tillhandahåller detaljerad analys så att du kan förbättra dina marknadsföringsstrategier. Traditionell marknadsföring ger vanligtvis liten eller ingen feedback på dina resultat och erbjuder mycket sällan sätt att spåra hur väl en annons eller annan traditionell marknadsföringsstrategi fungerar.

1. Content Marketing (innehållsmarknadsföring

Innehållsmarknadsföring är en primär form av marknadsföring på nätet som företag ofta införlivar i nästan alla andra typer av digital marknadsföring. Det handlar om att använda innehåll på internet för att öka varumärkesmedvetenheten, ge värdefull information till potentiella och nuvarande kunder, generera potentiella kunder och öka trafiken.

Det primära målet med innehållsmarknadsföring är vanligtvis att skapa och distribuera relevant och värdefullt innehåll som attraherar en viss demografi och ökar sannolikheten att förvandla dessa tittare till kunder. Följande är några typer av innehållsmarknadsföring som de flesta företag använder:

 • Infografik
 • Blogginlägg
 • e-böcker
 • videoklipp
 • Podcasts

2. Sökmotoroptimering (SEO)

Sökmotoroptimering inkluderar flera taktiker som kan öka din webbplatss synlighet på sökmotorer. Till exempel kan ett företag använda SEO-strategier för att hjälpa sin webbplats att rankas som det första resultatet när någon söker “Mercedes Stockholm” i Googles sökmotor. Som ett resultat av att rankas högre i vissa sökningar kan ett företag få ökad organisk trafik till sin webbplats såväl som en högre andel kvalitetspoäng. Det finns flera nyckelstrategier som företag använder för att öka sin SEO, inklusive:

 • Förbättrad läsbarhet: Att göra ditt innehåll mer läsbart håller människor på sidan, vilket kan förbättra din avvisningsfrekvens och omvandlingsfrekvens. Överväg att lägga till saker som punktlistor och rubriker för att öka läsbarheten.
 • Inriktning på sökord: Inriktning på specifika sökord hjälper sökmotorer att förstå vem ditt innehåll är till för och vad det handlar om. På så sätt när någon anger en liknande sökfråga kan sökmotorn visa ditt innehåll som relevant information.
 • Generera bakåtlänkar: Bakåtlänkar uppstår när en annan webbplats länkar till ditt innehåll. Dessa visar Google och andra sökmotorer att din webbplats och ditt innehåll är av hög kvalitet, vilket kan förbättra dess sökmotorrankning.
 • Lägga till metadata: Metadata är information som direkt talar om för sökmotorer vad ditt innehåll handlar om, så att de visar det för rätt personer. Detta inkluderar en metabeskrivning samt titlar och alt-text för ditt innehålls bilder.

3. Marknadsföring i sociala medier

Marknadsföring på sociala medier inkluderar att använda olika sociala mediekanaler för att få kontakt med din målgrupp och öka ditt företags eller varumärkes övergripande onlinenärvaro. Du kan också använda denna form av marknadsföring för att driva trafik till din webbplats och öka försäljningen. De vanligaste sociala medieplattformarna som används för marknadsföring på nätet inkluderar Facebook, YouTube, Instagram, Twitter, LinkedIn och Pinterest.

Marknadsföring i sociala medier har blivit viktigare för företag de senaste åren. Fler människor än någonsin litar på sociala medier för att lära sig om nya produkter och nästan tre miljarder användare har ett socialt mediekonto. Som ett resultat är sociala medier en utmärkt plats för att implementera marknadsföring online och marknadsföra ditt företag. Det finns både betalda och icke-betalda marknadsföringsalternativ för sociala medier och hur du närmar dig marknadsföring på sociala medier kommer att variera beroende på din målgrupp och de plattformar du använder. Idag använder alla olika typer av företag sociala medier i marknadsföring. I princip alla stora företag finns att hitta på sociala medier. Från stora organisationer såsom WWF eller Red Bull, till matgrossister eller företag som säljer snus online.

4. Betala per klick (PPC)

Betala per klick-annonser är annonser på webbplatser och sökmotorer som leder människor till ett företags webbplats eller onlinebutik. Som du säkert kan avgöra utifrån namnet debiterar dessa annonser sedan ditt företag varje gång någon klickar på dem.

Du kan till exempel skapa en annons för din webbplats med hjälp av Google Ads. Google visar sedan denna annons i sökresultaten för ett specifikt sökord som du väljer. I gengäld betalar du Google Ads, säg 5kr varje gång någon klickar på annonsen och besöker din webbplats. Andra vanliga PPC-kanaler inkluderar Facebook-annonser, Instagram-reklamkampanjer och Twitter-annonskampanjer.

5. E-postmarknadsföring

E-postmarknadsföring är ett populärt marknadsföringsverktyg online som företag använder av olika anledningar. Många företag förlitar sig på e-postmarknadsföring för att informera potentiella och befintliga kunder om försäljning, evenemang, rabatter och nya produkter. De kan också använda e-postmarknadsföring för att generera mer webbplatstrafik genom att inkludera länkar till företagets webbplats i e-postmeddelandet. Exempel på typer av e-postmeddelanden du kan skicka som en del av e-postmarknadsföring inkluderar:

 • Välkomstmail för nya kunder
 • Prenumerera på nyhetsbrev, till exempel från en blogg som uppdateras varje vecka
 • Kampanjer
 • Lojalitetsprogram information
 • Uppföljande e-postmeddelanden efter att en besökare laddat ner något eller lämnat sin kontaktinformation
 • Serie e-postmeddelanden som främjar kundbehållande

Den här typen av marknadsföring känns mer personlig för din målgrupp eftersom du skickar informationen direkt till deras inkorg. Det kan hjälpa dig att bygga starkare relationer med dina kunder och låta dig anpassa olika budskap. Låt oss till exempel säga att någon gör ett köp från din e-handelsbutik. Du kan skicka ett e-postmeddelande och tacka dem för deras köp och fråga hur de gillar produkten.

Categories Sv

Leave a Comment