Bästa Tips för Dejting Online – Vad du Bör Veta

Att söka efter en potentiell partner online kan vara skrämmande oavsett var du är. Hur kan du förbereda dig när du hoppar in i världen av digital dejting?

Konsultera in dessa online dating tips.

Att bo utomlands medan man är singel kan innebära äventyr, en spännande karriär och, tyvärr, lite större svårigheter med att hitta en dejt. Men det finns inget behov av att skapa ett långdistansförhållande hemma – det finns många säkra sätt att hitta en dejt. Det första steget är att gå med i en pålitlig dejtingsajt. Läs mer om dejstingsidor här. För det andra, skapa en bra online dating profil. Läs sedan några nätdejtingtips; äntligen kommer du att möta den partner du drömmer om. Dessa tips kommer hjälpa dig att lyckas och ha roligt på dejtingsidorna.

Att träffa någon online är fundamentalt annorlunda än att träffa någon i verkligheten.

På vissa sätt är onlinedejting helt annorlunda från att träffa någon i verkligheten – och på vissa sätt är det inte det.

Du har vanligtvis information om dem innan du faktiskt träffas när du träffar dem online. Du kanske har läst en kort profil eller så har du haft ganska omfattande konversationer via sms eller e-post.

Tanken bakom nätdejting är inte en ny idé. Människor har alltid använt sig av mellanhänder som mödrar, vänner eller präster för att hitta en lämplig partner sedan urminnes tider. Där nätdejting skiljer sig från metoder som går längre tillbaka är lagren av anonymitet inblandade.

Om du träffar någon via en vän eller familjemedlem är bara att ha den tredje parts referensen ett sätt att hjälpa till att validera vissa egenskaper hos någon (fysiskt utseende, värderingar, personlighetsdrag och så vidare).

En vän kanske inte nödvändigtvis träffar rätt, men de ställer upp för dig med någon de tror att du kommer att gilla. Onlinedejtare förblir onlinefrämlingar tills de bestämmer sig för att träffas offline.

Online dating tips

Det viktigaste av nätdejtingtipsen är att lägga upp några vänliga, smickrande, realistiska bilder på dig själv; att representera dig själv på ett korrekt sätt begränsar möjligheter till besvikelse med en potentiell dejt. När du har hittat en tilltalande profil, försök att skriva ett genomtänkt meddelande.

Nätdejting är en plats där du vill sticka ut. Många skickar bara ett oinspirerat meddelande, frågar en potentiell match hur de mår eller använder en komplimang från början. Även om dessa kan verka artiga att skicka, kan det skicka fel meddelande till en kvinna, allt från “Jag läste inte din profil” till “Jag skickar meddelanden till alla jag kan och hoppas att någon svarar.”

Å andra sidan vill du inte nödvändigtvis tråka ut personen med hela din livshistoria, vilket kan få dig att verka behövande. Det är bättre att spara lite material att prata om på din första dejt.

Kom ihåg att visa att du är nyfiken på den andra personen också genom att ställa frågor för att hålla konversationen igång. Som singlar har ni mycket att prata om – oavsett om det är livet där hemma eller era erfarenheter.

En avslappnad ton är också bra, men bra grammatik och stavning visar att du är intelligent och sammanhållen.

Ärlighet och blygsamhet är den bästa policyn

Du behöver inte prata om ditt jobb, ditt bankkonto eller bilen du kör för att imponera. Ett av de bästa onlinedejtingtipsen är att vara ödmjuk: att skryta är inte attraktivt. Gör istället det bästa av det du har. Var säker på dina starka sidor, oavsett om det är din förmåga att laga läckra rätter, din skicklighet i att springa maraton, din skicklighet med det lokala språket eller känslan av äventyr som inspirerar dig att resa.

Detta borde vara självklart, men det är värt att upprepa: berätta aldrig för personen att du är singel när du är i ett förhållande med någon annan. Var samtidigt tydlig om du dejtar efter en skilsmässa. Ärlighet är en artighet du förväntar dig av din potentiella partner, så visa personen samma respekt. Ljug aldrig. Personen kan kommer att få reda på sanningen till slut.

Skippa inte profilbild

Det kan kännas obekvämt att ladda upp en bild på dig själv på en dejtingsida. 

Det finns inget så skrämmande som möjligheten att träffa någon som inte är redo att visa sitt ansikte på en social eller dejtingplattform. Och med bild menar jag inte en enda titt på ditt vackra jag, utan tillräckligt för att få sökaren att tro att du inte är en bot eller någon konstig typ.

Så lägg upp ett par bilder för att hjälpa potentiella dejter att hitta dig. Vårt råd om relationer online är att ha ett snyggt foto men inte ett photoshopat.

Lär dig att acceptera avslag graciöst

Vare sig det är ett avslag, uppbrott eller en kall axel; det är lättare att servera i verkligheten än den ogynnsamma onlinemiljön med enkel åtkomst. Du kanske gick ut på en dejt med personen, kanske pratade du med personen ett tag men insåg att saker och ting inte är så synkroniserade som du förväntade dig att de skulle vara och du sa nej.

Alla ni där ute som inte kan ta avslag, vänligen förstå att bara för att ni har tillgång till ett dussin andra plattformar för att nå ut till folk betyder det inte att ni kommer att använda dem. Naturligtvis är blockering en enkel raderingsmetod, men när det sätts på upprepningsläge kan det vara väldigt onödigt och tröttsamt.

Kontakta inte för ofta

Du träffade din dejt online. Bra. Du gillade dem. Bra. Du bytte nummer. Bra. Börja nu inte skicka sms 10 gånger om dagen och börja inte tagga dem i varje tweet. Nej, du kanske inte har något vettigt att säga till deras Instagram-inlägg så tvinga inte dig själv.

Om du vill ha framgångsrika onlinerelationsråd från oss, skulle vi säga visa intresse men gå inte över gränsen som får dig att framstå som behövande eller krävande. Sänd inte klängiga flickvän/pojkvänvibbar eftersom det säkerligen kommer att döda alla chanser du kan ha med ett potentiellt intresse.

Hoppa inte på alla profiler

Du kanske tycker att många profiler är attraktiva men hoppa inte på var och en och tror att den här personen är den rätta. Detta kommer att göra dig nervös, orolig och överväldigad. Bläddra noga och gör ditt val väl. Om fem personer sticker ut behöver du inte dejta alla för att förstå vem som är bäst.

Detta banar väg för mönster av seriedejting och fiskedejting, som bara är manifestationer av din oförmåga att bestämma sig för en person. Behovet av att ständigt hålla dina alternativ öppna är inte nödvändigtvis en bra sak. Undvik bara ett sådant scenario.

Leave a Comment